Korte verblijfplaats op het station   2019

Voorheen was er op station Deventer een restauratie gevestigd, maar door onder andere de komst van de incheck-poortjes is deze verdwenen. Door de komst van deze poortjes is er leegstand op een groot aantal stations ontstaan. Mijn ontwerp zorgt ervoor dat leegstand op stations kan worden voorkomen door deze stations een nieuw leven te geven.

Zo heb ik op station Deventer slaapplaatsen gecreƫerd op de nieuwe verdieping in het perron-gebouw tussen spoor 3a en 4a. Deze slaapplaatsen zijn buiten het zicht van de reizigers. Hierdoor ontstaat er een tweedeling tussen de hectische situatie van het reizen en de rust van het slapen. De units kunnen gebruikt worden door internationale reizigers maar ook door nationale reizigers. Er zijn in totaal 12 units die samen voor 24 personen slaapplek bieden. Op de split level etage is een ruimte gecreƫerd voor de receptie.

Het station Deventer is een knooppunt voor treinen richting Apeldoorn,Amsterdam centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam centraal, Schiphol, Enschede, Roosendaal en Zwolle. En een stopplek voor de internationale trein naar Berlijn.